donderdag 20 januari 2011

Kaal Koppie

Gisteren was daar het moment: een kaal koppie.


Twee weken terug had ik uit voorzorg mijn haar al kort laten knippen. Ik wilde geen lange plukken haar verliezen. Een dag voor de 2e kuur merkte ik al dat ik mijn haar met plukken tegelijk eruit kon trekken. De dag na de kuur toen ik dit liet zien aan dochter en vriendin had ik gelijk een kale plek. Tijd dus voor maatregelen.


Dochter is gebleven en samen met John mijn haar er af gehaald. Niet gedacht dat dit toch emotioneel zou zijn.


Vannacht geslapen met een mooi zacht mutsje. Is wel wennen maar het moet want anders is het te koud. Na het douchen wild ik mijn haar goed af drogen maar greep dus in het niets, heel onwerkelijk maar ik moest ook wel lachen om zo'n automatisch gebaar.


Voor overdag heb ik allerlei petten, sjaals en mutsen, voor mij eigenlijk niets nieuws.


Gisteren was verder een superdag. Dochter in huis die mee is gaan wandelen. Goed voor me in het kader van beweging. Ik mag niet afvallen maar aankomen ook niet en dat is niet gemakkelijk met al die prednison in mijn lijf. Ik heb echte eet-kicks ervan en ik voel me gejaagd. Vriendin heeft schoongemaakt in huis, wat een verschil! Ik ben geen poetser, ik zie het gewoon niet, maar als er dan een echte specialist langs komt........

Verder probeer ik mijn energie zo goed mogelijk te verdelen en gewoon bij de dag te leven, in het hier en nu!

Nog even dit: reacties graag via email want niet alles komt door via blogger en dat vind ik oprecht jammer!